Dārzeņu miltus izmanto maltītes un konditorejas izstrādājumu uzturvērtības un garšas bagātināšanai. Tas ir veids, kā uzturā iekļaut vairāk dārzeņu.
Miltu sastāvā ir 100% dārzeņi, kas dehidrēti un samalti.
Ar miltiem proporcijā 50:50 vai pēc garšas var aizstāt kviešu vai citus miltus gatavojot pankūkas, vafeles, kūkas un citus konditorejas izstrādājumus, maizi.
Proporcijā pēc garšas miltus var pievienot brokastu omletei, dažādiem plācenīšiem, zupām, biezzupām un mērcēm, bagātināt sautējumus, makaronu un citus ēdienus.
Dārzeņu milti ir piemēroti gaļas, zivju vai citu dārzeņu panēšanai sakarsētā eļļā.
Iesakām tos pievienot spēcinošam smūtijam vai pievienot salātu mērcēm, dresingiem, marinādēm.
Biešu un burkānu miltiem raksturīga saldena garša, tādēļ tie ir piemēroti konditorejas izstrādājumu gatavošanai vai kā piedeva jogurtiem.
Pākšaugu – balto pupiņu un zaļo zirnīšu – milti piešķirs garšas nianses pamatēdieniem un ir lielisks olbaltumvielu avots – 20g/100g produkta.